Naturmuseum og Botanisk hage, UIA

Naturmuseum og botanisk hage, UiA, er Sørlandets eneste naturhistoriske museum. Den botaniske hagen er en av seks botaniske hager i Norge.

Om Naturmuseum og Botanisk hage, UIA

En botanisk hage er en levende museumsutstilling. Plantene som vokser der, er en del av museets vitenskapelige samlinger. Alle plantene i hagen har et nummer med informasjon om plantenes opprinnelse og det er dette som gir planten vitenskapelig verdi. Noen av samlingene inngår i nasjonale klonarkiv og klonarkivene skal bevare genetiske ressurser for fremtiden. Plantene er derfor unike og ofte uerstattelige. Dette medfører at vedlikehold og opparbeiding av den botaniske hagen ikke gjøres på samme måte som i et vanlig parkanlegg.  

Den botaniske hagen har et stort grøntområde, flere store utendørs plantesamlinger, og landets største innendørssamling av kaktuser og sukkulenter. Botaniske hage er åpen for publikum og brukes blant annet til forskning, undervisning og formidling.

Som lærebedrift for Lister Opplæringskontor gir Naturmuseum og botanisk hage lærlingene sine en unik mulighet til å ta del i en annerledes gartnerhverdag. Lærlingen vil få allsidig og grundig opplæring i gartner- eller anleggsgartnerfaget, og innsikt i hvordan en botanisk hage fungerer som institusjon som en del av et nasjonalt og internasjonalt nettverk.   

Fag hos Naturmuseum og botanisk hage:  

Gartner  

Anleggsgartner  

NatMuseps

Fag hos Naturmuseum og Botanisk hage, UIA

Nyheter om Naturmuseum og Botanisk hage, UIA

Ingen nyheter å vise

Lister Opplæringskontor er alltid tilgjengelig om du lurer på noe.

lister_opplaringskontor-sirkel-2023-02