Restaurant- og matfag

En utdanning innen restaurant- og matfag kan åpne dørene til en verden av kulinariske muligheter, hvor du kan utvikle dine ferdigheter og lidenskap for mat til å skape minneverdige opplevelser for andre.

Om programområdet

Restaurant- og matfag er en spennende studieretning som gir deg kunnskap og ferdigheter innenfor matkultur og gastronomi. Gjennom de ulike fagene vil du få en grundig forståelse for mat og drikke som bærere av kultur og identitet, og du vil lære hvordan du kan tilfredsstille kundenes behov.

Du vil lære om kosthold, næringsmidler og ernæring, samt tilberedning og servering av mat. Behandling av råvarer, mat og drikke er også en viktig del av faget. Du vil få innsikt i mattradisjoner og lære om helsefremmende livsstil og hygiene.

For å lykkes i restaurant- og matfag, er det en fordel å være praktisk anlagt og ha godt håndlag. Kreativitet og nøyaktighet er også viktige egenskaper å ha. Du bør ha en serviceinnstilt holdning og være villig til å imøtekomme kundenes ønsker og behov.

Uansett hvilken vei du velger, vil en utdanning innen restaurant- og matfag åpne dørene til en verden av kulinariske muligheter, hvor du kan utvikle dine ferdigheter og lidenskap for mat til å skape minneverdige opplevelser for andre.

Bilder fra programområdet

lister_opplaringskontor-sirkel-2023-02

Les mer om fagene våre i programområdet