Nye og nyttige verktøy for du som jobber med, eller ønsker å jobbe med yrkesfag

Gjennom et samarbeid mellom direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir), Utdanningsdirektoratet og Utdanning.no har det nå blitt lansert to nye verktøy for deg som jobber med yrkesfag, eller har lyst til å jobbe med yrkesfag. Disse verktøyene kan finnes på utdanning.no, eller ved å følge lenkene under.

Finn lærebedrift

Finn lærebedrift er verktøyet som lar deg finne godkjente og potensielle lærebedrifter i området du ønsker å fullføre utdannelsen din.

Verktøyet blir oppdatert hver natt med tall og informasjon fra blant annet Vigo, Brønnøysundregistrene og Navs Arbeidsgiver- og arbeidstakerregister. Som elev vil det være lett å søke opp tilgjengelige læreplasser i forskjellige fag.

Lenke til verktøyet:

Yrkesfaghåndboka

Yrkesfagshåndboka er et nytt verktøy på www.utdanning.no for yrkesfagelever, lærlinger i bedrift og de som vurderer å velge yrkesfag. Her finner du informasjon om arbeidstakerrollen, yrkesorientering, jobbintervjutrening og mer.

I Yrkesfaghåndboka finner du også Jobbkartet der du kan se hvor mange som jobber i et yrke i ulike deler av landet. Tjenesten gir detaljert oversikt over utviklingen på arbeidsmarkedet for 300 ulike yrker. Yrkesfaghåndboka viser deg også karrieremuligheter innenfor de ulike utdanningsprogrammene, og hvilke utdanningsmuligheter som finnes i forskjellige deler av landet.

Dette finner du i muligheter med yrkesfag.

Lenke til verktøyet:

6. desember 2023

lister_opplaringskontor-sirkel-2023-02

Relaterte nyheter